JTMK lyhyesti: Timo lupaa Eksymään mukavan rentoa maastoa

JTMK lyhyesti -sarja tekee kysymys-vastaus-taktiikalla tutuksi tekijät Eksymän takaa. Tehtäväryhmänjohtajana ja ratamestarina toimivan Timon mukaan Kokkolan maasto on kisailijoille varsin armollista.

Nimi: Timo HongellTimo Hongell
Pesti: Ratamestari, tehtäväryhmänjohtaja
Lippukunta: Halkokariset

Kerro tiiviisti sinusta ja partiosta.

Sudariksi samana vuonna kuin kouluun jo 1980-luvun puolella, jonka jälkeen ensin vartioon ja sitten vartionjohtajaksi. Lukuisat partiotaitokilpailut heti sudareista alkaen olivat kaikkein hauskimpia tapahtumia luontoretkien ja leirien ohella. Muutamia piirin kisoja tuli järjestettyä ja parissa SM-kisaorganisaatiossakin oltua aikoinaa mukana.

PJ-valtakirja ja vähän kaikennäköisiä ansio- ja kunniamerkkejä tuli haalittua aina armeijaan menoon asti. Sitten monen vuoden tauko ja taas 2010 paikkeilla syttyi partiotaitokilpailukipinä uudelleen oman vanhan Joukahaiset-vartion kanssa ja ihan hyvällä menestykselläkin ollaan pärjätty. Muu partiotoiminta ollut aika lailla taka-alalla, tähän kisajärjestelyyn asti.

Millainen talvi-ihminen olet?
Pidän hyvästä talvesta. Hiihto maistuu kyllä ja kilometrejäkin karttuu ihan kivasti.

Oletko päässyt itse aikaisemmin Eksymään?
Vaikka kuinka monta kertaa! Suunnistus on päälajini, jossa moinen ei tosin ole kovin suotavaa, mutta välillä lähtee ajatus ihan väärille urille jalkojen kanssa ja sitten jossain välissä huomaa, ettei kaikki nyt ole ihan niin kuin pää väittää.

Must-have-varusteesi talviseen kisailuun?
Pipo.

Millä kannustat kisavartiota mukaan?
Tämän vuoden kisamaasto on Keski-Pohjanmaan perusvarmaa tasamaata (ehkä jäätäkin?), jossa on mukavasti valmiita hiihto- ja kulku-uria, joten eteneminen tulee olemaan varsin mukavan rentoa. Toivottavasti saadaan vain lunta tänäkin vuonna!