Mikä on Eksymä?

Mikä Eksymä on?

Eksymä on partiotaitojen suomenmestaruuskilpailu 2.-3.3.2019 Kokkolassa.
Eksymä on myös kulma magneettisen pohjoisen ja kompassin osoittaman pohjoisen välissä.

Miksi en löydä enempää tietoa suomenmestaruuskilpailujen sisällöstä?

Kuten partiotaitokilpailuissa varsin usein, kilvoitellaan myös Eksymässä partiotaidoissa, -tiedoissa, paikallistuntemuksessa sekä täysin satunnaisissa yllätystehtävissä. Teeman mukaisesti Eksymässä koetaan myös meri- ja talviaiheisia tehtäviä, kuten kilpailukutsusta löytyvästä tehtäväluettelosta selviää.

Ja kuten partiotaitokilpailuissa varsin usein, paljon enempää emme voi etukäteen paljastaa! Kerää siis vartiosi kasaan, ilmoittaudu ja suuntaa maaliskuun ensimmäisenä viikonloppuna Kokkolaan.

Miten pääsen mukaan Eksymään?

Tällä hetkellä avoinna on tekijäpaikkoja, joten ota siis yhteys kisanjohtoon. Tekijöiden ilmoittautuminen on avoinna 24.2. saakka!

Milloin voin ilmoittautua mukaan kilpailemaan?

Kilpailijoiden ilmoittautuminen oli auki 1.10.2018-11.2.2019. Voit edelleen kuitenkin ilmoittautua Eksymään tekijänä (ennen 24.2.) tai tukijana!

Mikä on pelkästään alle 18-vuotiaita sisältävien vartioiden huoltajasysteemi, ja mistä sellaisen saa?

Jos kilpailuvartion kaikki jäsenet ovat alle 18-vuotiaita, tarvitsee joukkue mukaansa kisaviikonloppuun huoltajan. Huoltaja ei ole joukkueen mukana maastossa, mutta matkaa joukkueen mukana kisakeskukseen. Huoltaja on ikään kuin joukkueen matkanjohtaja!

Huoltajan ei tarvitse olla partiolainen, ja voi yksin huoltaa useampaa joukkuetta. Tämä on siis oiva tilaisuus lähestyä naapurilippukuntaa ja etsiä yhteinen kisahuoltaja! Omalta partiopiiriltä kannattaa myös tiedustella, ollaanko Eksymään etsimässä niin kutsuttua piirihuoltajaa, joka huoltaa piirin kaikkia joukkueita.

Mihin tieto piirien yhteiskuljetuksesta tulee?

Partiotaitokilpailujen yhteiskuljetuksista vastaavat perinteisesti partiopiirit, eli oman piirin yhteiskuljetuksesta kannattaa kääntyä piirin puoleen. Kysymällä kyydin mahdollisuudesta osoittaa samalla, että kuljetukselle olisi tarvetta!

Muistutamme myös Eksymän puolesta piirejä yhteiskuljetuksista ja päivitämme näitä tietoja verkkosivuillemme! Myös julkiset kulkuvälineet ovat loistava vaihtoehto saapumiselle maaliskuiseen Kokkolaan, sillä matkaa juna- ja linja-autoasemilta kisakeskukseen on alle kaksi kilometriä.

Kuka Eksymää tekee?

Eksymälle suuntaa näyttävät kisanjohtajat Sini “Pakki” Liukkonen ja Antti Takalo.
Piirinä Eksymästä vastaavat Pohjanmaan Partiolaiset, pääjärjestelyvastuussa taas ovat
Pohjanmaan Partiolaisten alueet Viis ja Moomma.

Eikö talvipartiokilpailuissa muka jäädy?

2000-luvun kylmin lämpötila maaliskuun toiselle päivälle on mitattu vuonna 2001, jolloin Kokkolassa oli noin -13 astetta kylmä. Keskiarvo lämpötilasta vuosina 2000-2018 on noin -5 astetta, eli todella kylmää säätä tuskin on nytkään luvassa!

Koska kisaviikonloppuna on kuitenkin talvi, pyritään kilpailutehtävissä välttämään sormia jäädyttävää näpertelyä. Yösarjoihin osallistuvia lämmittävät myös yörastilla sijaitseva lämmittelyteltta sekä kuuman juoman tarjoilu. Kylmän ja kurjan muuttavat kivaksi myös riittävä pukeutuminen, runsaat eväät sekä loistava joukkuehenki!

Kuka vastaa Eksymän visuaalisesta ilmeestä?

Eksymän majakkalogoa mukana on ollut ideoimassa koko järjestelytoimikunta.
Ilmeen toteuttaja on Johanna Kantola.

Siis milloin pääsenkään Eksymään?

Vastaus on 2.-3.3.2019 – kisakompassit saa siis jo virittää kohti maaliskuista Kokkolaa!